søndag den 25. marts 2012

PuljePjat – smid en ex….


Ja ok. Det der puljepjat er da lidt noget hippiehyggehækle[Indsæt H-hippieord]halløjsa.  Jojo.

Men det egentlig meget smart. Og sjovt; Hvordan mange mennesker kan have en indforstået aftale, uden nogen sætter spørgsmålstegn eller knyr.

Ja der, hvor jeg kommer fra, ejer man ikke rigtigt en cykel. Man smider bare sådan en 3-4 stk. i puljen når man flytter til byen, og så tager man bare den cykel, der står nærmest, lige der, hvor man er og skal bruge den. Det er skide praktisk – man har altid en cykel og ingen klager nogensinde over stjålne cykler, for de mangler aldrig!

En anekdote min kammerat smed lige inden han satte sig op på sin(…) cykel kl. 03.00 på vej hjem fra vores spontane bytur.

Og jeg svarede prompte:

 ”Jamen det er jo ligesom med rygere og lighterer. De smider bare en 3-400 stk. i puljen, også tager de bare den lighter, der ligger nærmest, lige der, hvor de står og skal bruge den.  Godt nok er der altid en, der kommer hjem med de 350 og en der kommer hjem uden en eneste. Men sjældent når de at brokke sig mærkbart, for der er altid en ny indenfor rækkevidde de kan… låne…!

[Og tænkte ved mig selv:Jamen det jo ligesom med ekskærester i Langå…”:
  
 Man smider en 4-5 stk. i puljen og så tager man bare ham, der er nærmest, lige der, hvor man står og skal bruge ham. Og stiller ham tilbage i puljen igen, når han har fået et ”X” mere på cv’et.

Godt nok er der altid en, der får ondt i r...umpen første gang ex’en bliver taget, men hun når sjældent at brokke sig mærkbart, for der er altid en ny indenfor rækkevidde….]

Men det da meget smart. Og praktisk. Hvordan folk kan indrette sig efter en komplet usagt fælles regel, blive enige om alle smider lidt i puljen - og så' der tag selv bord! Så kan man jo smage lidt af det hele og ingen mangler nogensinde noget... 

Det da lidt sjovt. 
Ikke så forfærdeligt selvstændigt -  men jeg tænker bare; 

Hvorfor eje når man kan… låne?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar